puhelin kuljetus juoksulenkeillä

4 tapaa kuljettaa puhelinta mukana juoksulenkeillä!

Juoksuvyöt ja käsivarsikotelot - näin puhelin ja pikkutavarat kulkevat mukana lenkillä

Juoksuklubin audiotreenit ovat kuulokkeissa kulkeva juoksuohjelmia aloittelijoista aina puolimaratonille harjoitteleville juoksijoille. Audiotreenit tarkoittavat sitä, että juoksuvalmentajan ohjaamat juoksuharjoitukset liikkuvat ja ohjaavat juoksuharjoitustasi puhelimen ja kuulokkeiden kautta missä vain milloin vain.


Lue myös: Juoksuvalmentajan vinkit juoksukuulokkeiden valintaan! 


Audiotreenien kanssa juoksuharjoittelu edellyttää, että myös puhelimen kuljettamiseen tulisi keksiä kätevä tapa. Tämän päivän älypuhelimet ovat sen verran isoja, että taskussa hölskyvän kännykän kuljettaminen ei ole juoksun kannalta optimaalista. Onneksi eri tapoja kuljettaa puhelinta mukana on useita.


Listasimme blogiin neljä tapaa kuljettaa mukanasi juoksulenkeillä, mikä on sinun suosikkisi?


Puhelin kätevästi holllilla käsivarsikotelossa

 

Käsivarsikotelo on käsivarren ympärille napakasti kiinnitettävä taskumainen kotelo puhelinta varten. Tämä sopii erityisesti juoksijoilla, jotka eivät pidä juoksurepuista tai -vöistä, kun kaikki varusteiden lisäpaino on käsivarrella. Käsivarsikotelo toimii parhaiten langattomien kuulokkeiden kanssa, sillä vartalon sivussa käden tahtia mukaileva johto ei ole välttämättä se mukavin lenkkiseuralainen.

Valitessasi käsivarsikoteloa kannattaa varmistaa, että kotelo sopii juuri omalle puhelin mallille koon puolesta. Kotelossa plussaa ovat keveys ja vedenkestävyys, mikäli sadekuuro yllättäisi lenkillä. Myös ihon kautta hikea voi päätyä koteloon, mikäli pussi ei ole vesitiivis. Lisäpisteitä käsivarsikotelo saa myös, mikäli remmissä on heijastin ja taskussa ikkunaruutu, jolla puhelimen näyttöä voi tarvittaessa scrollata ilman, että puhelinta joutuisi kaivamaan esiin taskusta. 

 

Puhelin ja juomapullo mukana juoksuliivissä pidemmillä lenkeillä

Juoksuliiviä suosittelemme lämpimästi pidemmille lenkeille, mikäli haluat ottaa puhelimen lisäksi mukaan pienet juomapullot, evästä tai vaikka varapaidan. Juoksuliivi eroaa juoksurepusta koon puolesta. Liivi istuu hyvin ylävartaloon ja etuosan kiristysremmeillä liivin saa säädettyä omaan vartaloon sopivaksi. Juoksuliivejä myydään eri kooissa (XS-L), joten kannattaa marssia kauppaan ja sovittaa, mikä liivikoko on sinulle paras.

Yleensä juoksuliiveissä on edessä kaksi pientä taskua liiviin sopiville noin 500ml juomapulloille ja takana selässä tasku muille tarvikkeille kuten vaikka lisätakille. Näin juomapulloista on helppo hörpätä juotavaa kesken lenkin. Osassa malleista on repun takaosassa myös paikka ylimääräiselle juomarakolle, jos etupullot eivät riitä. Juoksuliivin pakkaamista kannattaa harjoitella etukäteen ja testata, että liivi istuu ja tavarat istuvat taskuihin tiiviisti. 

 

Juoksuvyössä tavarat kulkevat selän takana lantiolla

Juoksuvöitä (kuvassa vasemmalla) löytyy useita erilaisia malleja. Yksinkertaisimmillaan vyölaukussa voi olla vain puhelimen kokoinen tasku kännykälle. Teknisimmissä malleissa löytyvät myös paikat pienille vyöhön sopiville juomapuolloille. Juoksuvyön taskuihin mahtuvat hyvin avaimet ja vaikkapa pankkikortti, mikäli niille on tarvetta lenkillä.

Vinkki: juoksuvyötä testatessa kannattaa huomoida hölskyvätkö tavarat vyössä alaselän päällä vai pysyvätkö tiukasti vyön sisällä. Hölskyvä vyö ei nimittäin ole mukava juttu varsinkaan intervallilenkeillä! 

 

Puhelin juoksutrikoiden reisitaskuun

 

Välillä on myös mukava lähteä lenkille ilman lisävarusteita selässä tai käsivarressa. Tänä päivänä monissa juoksutrikoissa on kätevä reisitasku puhelimelle, jossa kännykkä kulkee lähes huomaamatta mukana. Reisitaskussa puhelinta kuljettaessa kannattaa tosin muistaa, että sateen yllättäessä tasku ei välttämättä pidä puhelinta suojassa ja kuivana. 

 

Toivottavasti sait tästä hyviä vinkkejä, miten kuljettaa puhelinta mukana juoksulenkeilläsi! 

 

Tutustu myös:


Kokeile ilmaiseksi Juoksuklubin audiojuoksuharjoitusta
 
Näin Juoksuklubin audiotreenit toimivat juoksuharjoittelussa

Yleisimmät juoksutekniikan sudenkuopat - katso tekniikkavideo!

 

Haluatko lisää motivoivia juttuja juoksusta? Tilaa Juoksuklubin uutiskirje!

Saat lisää juoksuun liittyviä vinkkejä ja artikkeleita sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa, kun tilaat Juoksuklubin uutiskirjeen. Tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit perua tilauksen milloin haluat.