juoksuvalmentaja saija huhtiniemi

Juoksuvalmentajasi kursseilla:

Juoksuklubin perustaja ja vastuuvalmentaja olen minä, Saija Huhtiniemi. Koulutukseltani olen Liikuntaneuvoja (Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, Kisakallion urheiluopisto), Marathon Trainer -juoksuvalmentaja, Personal Trainer, ryhmäliikunnanohjaaja ja FM. Olen valmentanut kuntojuoksijoita ja ohjannut juoksukouluja vuodesta 2011. Olen ollut nuoresta asti aktiivinen urheiluseuratoiminnassa ja ennen täysipäiväiseksi yrittäjäksi ryhtymistä työskentelinkin urheiluseurassa toiminnankehittäjänä ja toiminnanjohtajana. Juoksu on myös omana harrastuksena minulle rakkain ja tärkein laji, mutta sen lisäksi sydäntä lähellä on myös mm. maantiepyöräily, uinti, toiminnallinen harjoittelu ja voimaharjoittelu.

Olen ohjannut satoja aloittelevia juoksijoita, joten ymmärrän, miten raskas laji juoksu on uudelle harrastajalle. Siksi oma metodini on "ilon kautta", eli minun treeneissä ei paineta aina täysillä ja veren maku suussa, vaan kehittymisen taustalla on omaan tasoon sopiva nousujohteisuus. Harjoitukset pohjautuvat tutkittuihin ja ammattijuoksijoidenkin soveltamiin kestävyysvalmennusoppeihin ja harjoitustapoihin, mutta sovellan niitä "ihan tavalliselle" kuntojuoksijalle sopiviksi niin, että niitä on kiva tehdä! Tavoitteenani on saada sinutkin löytämään juoksun ilo, sillä lajina juoksu on monipuolinen, joka sopii lähes kaikille ja jota voit harrastaa lähes missä ja milloin tahansa!

Minulle itselleni juokseminen on elämäntapa - olen juossut aktiivisesti lähes 20 vuotta ja osallistunut useille maratoneille ja lyhyemmille kisamatkoille. Palkintosijoista en ole koskaan ollut taistelemassa ja pidänkin itseäni kuitenkin ennemmin valmentajana kuin urheilijana. Asun Turussa, jossa kiireinen lapsiperhearki pitää sisällään tasapainottelua työn, perheen ja harjoittelun välillä ihan samaan tapaan kuin monilla juoksuklubilaisillakin. Toisaalta juoksu on minulle myös parasta mindfullnesia ja arvokasta omaa aikaa ruuhkavuosien keskellä, minkä vuoksi haluan raivata sille tilaa kiireisestäkin kalenterista. Juoksu tyhjentää ihanasti pään ja usein asettaa muut arjen murheet oikeisiin mittasuhteisiinsa. Omiin lempilenkkeihini kuuluvat polkujuoksulenkit luonnossa sekä yksin että porukassa!

Julkaisen kuvia ja fiiliksiä omilta lenkeiltäni Juoksuklubin some-tileillä, jotka löytyvät Facebookissa ja Instagramissa nimellä Juoksuklubi.fi.

Tervetuloa mukaan Juoksuklubiin!

 Yritystiedot

Juoksuklubi / Alegra Oy
Y-tunnus: 3331173-7
Yrityksen kotipaikka: Turku
Yhteystiedot: [email protected]

Seuraa Juoksuklubia somessa!

juoksuohjelma aloittelijalle
juoksuohjelma aloittelijalle
juoksuohjelma aloittelijalle
juoksuohjelma aloittelijalle
juoksuohjelma aloittelijalle
juoksuohjelma aloittelijalle
juoksuohjelma aloittelijalle
juoksuohjelma aloittelijalle