Mitä mieltä asiakkaamme ovat?

Juoksuklubilla on ilo ja kunnia tarjota valmennuskursseja, jotka voivat todella muuttaa asiakkaiden elämää. Parempaa kuntoa ja parempaa jaksamista elämässä, juoksun iloa, uutta sisältöä elämään ja uusi harrastus, joka saa odottamaan innolla jokaista lenkkiä. Annetaanpas asiakkaidemme itse kertoa, miten Juoksuklubi on vaikuttanut heidän elämäänsä!

Katja

Juoksemiseen minua motivoi tietoisuus siitä, että itsestä tulee pitää huolta, liikuntaa pitää sisälytä arkeen ja ulkoilu on mitä tärkeintä minulle. Voin hyödyntää juostessani siis sekä liikunnan että ulkoilun tarpeen ja lisäksi "kiireisen äidin" oman hetken, jossa voin olla itsekseni ja keskittyä omaan lajiin ja omiin ajatuksiini. Olin jo siinä uskossa, että juoksu ei todellakaan ole minun lajini, kun useamman yrityksen jälkeen treenit tyssäsi aina joidenkin viikkojen jälkeen. Nyt ymmärrän, että olin ottanut seurattavakseni minulle vääriä juoksuohjelmia, jotka olivat sellaisia joissa juostava matka oli joko jo lähtökohtaisesti alussa liian pitkä tai jossa juoksumatkan pituus lisääntyi liian nopeaan tahtiin. Starttikurssin tavoite, 5 km oli alussa oikein sopiva ja riittävä tavoite. Kuitenkin mitä lähemmäs starttikurssin loppu tuli, olin varma, että haluan jatkaa treenaamista, eikä jatkokurssin 10 km kuulosta ollenkaan mahdottomalta. Hiljaa mielessäni ajattelen, että jatkokurssin jälkeen jatkan kyllä puolimaratonkurssille, en ehkä ihan täysillä puolikkaaseen tähdäten, vaan pitäen kiinni harjoittelun säännöllisyydestä ja säilyttääkseni tämän juoksukunnon, mihin olen päässyt. Ihan omaksi iloksi vaan siis :)

Sami

Innostuin juoksusta pari vuotta sitten, ja heti tietty piti ilmoittautua puolimaratonille. Kävin lenkillä, mutta aina liian kovaa ja kaikin puolin treenasin yksipuolisesti ja ilman järkevää suunnitelmaa. Juoksin puolimaratonin ja pääsin kyllä maaliin, mutta tuntui ihan kamalalta. Sen jälkeen olinkin puoli vuotta tekemättä yhtään mitään. Sitten tuli fiilis, että jotain tarttis tehdä, ja bongasin Juoksuklubin puolimaratonkurssin. Sain omaan treeniin järkevyyttä ja tajusin, että aina ei ole pakko mennä täysillä. Sen jälkeen juoksulenkit alkoi oikeasti tuntua kivoilta ja puolimaratonaikakin parani! Vasta tämän toisen puolikkaan jälkeen tuntuu, että olen oikeasti tajunnut mitä juoksuharjoittelu on, ja tällä kertaa ei käynyt mielessäkään pitää puolen vuoden taukoa!

Laura

Juoksu tuli elämääni noin kymmenen vuotta sitten, mutta käsitti silloin vain viitisen lenkkiä kesällä hyvällä säällä. Toukokuussa 2022 minulla oli 4- ja 2-vuotiaat tytöt ja 9kk-ikäinen poika. Törmäsin Storytellissä Juoksukoulu-audiotreeneihin ja innostuin: ihanassa kevätsäässä omaa aikaa iltaisin pienimmän mentyä nukkumaan. Juoksin kevään ja kesän 2-3 kertaa viikossa, juoksukoulun lenkkien jälkeen jatkoin omatoimisia juoksutreenejä, kunnes syksyllä tuli liian ikävä Saijan monipuolisia treenejä ja lempeää ja positiivista kannustanista lenkkien aikana. Painoa tippunut vuodessa 17 kiloa ja juoksu ei ole varmasti asiassa pienin tekijä! 💪

Juha

Näin somessa juoksukurssista viime talvena mainoksen. Mietin pitkään, uskallanko kokeilla, koska olen yli nelikymppinen mies enkä armeijan jälkeen käynyt kertaakaan lenkillä. En ole edes ole kuvitellut koskaan juoksevani, mutta jonkinlainen haave siitä kuitenkin oli olemassa. Jonkinlainen peruskunto oli kuitenkin pohjalla, koska työ on melko fyysistä. Yllätyin miten helposti homma lähti liikkeelle! Ei lenkin jälkeen ollutkaan ihan kuollut olo. Alkuun ahnehdin, juoksin peräkkäisinä päivinä liikaa joten meinasi tulla rasitusvammaa. Äkkiä hetkeksi hommaa vähemmälle ja pääsin jatkamaan. Nyt on Starttikurssi takana ja koska nälkä kasvaa syödessä, olen seuraavaksi aloittamassa Jatkokurssia!

Kirsi

Kouluajoilta asti olen inhonnut juoksua. Koronakeväänä 2020 huomasin, että painoin enemmän kuin milloinkaan, vaikka olen aina ollut hoikka. Aloitin juoksun omin päin, ja sitten näin mainoksen Saijan audio-kurssista, ja se kuulosti mielenkiintoiselta (siis jatkokurssi). Toteutus oli tosi kiva ja motivoiva. Kurssi eteni kuin itsestään, kun oli aikaa. Kurssi oli kiva ja sain juostua kurssin päätavoitteen eli 10km! Kiitos kannustuksesta!

Hanna

Juoksijat, nuo ketterät loikkijat jotka minut ohittivat aina kävelyllä. Kunnes yritin itse ekan kerran, kaamee rintapistos ja parin kerran jälkeen loppu. Sit toisen kerran, ei jaksanut juosta lehdestä otetun ohjelman mukaan, liian rankka. Sit muutama uusi juoksunaloitus ja jalat kipeytyy, selkä kipeytyy. Sit löytyi Saijan juoksukurssi ja ekaa kertaa alko palaset löytymään, lonkankoukistajien vetreytyksen myötä ja Juoksuklubin omassa rauhallisessa tahdissa suoritetut juoksut ja ihme, juoksumatkan pitenee ne pitenee... ja kohta on kymppikin juostu! Siis ihan ite juostuna, kremppajalkasena, hymyssä suin. Juoksumatkaa on tehty monta vuotta ja vihdoin se on totta, että voin lähteä kotoa lenkille ja juosta jokirantaan, siellä lenkin ja takas. Koska vaan, aina kun on sellainen sopiva väli. Kun tytär harrastaa voin käydä lenkillä, kun harmittaa voin laittaa hyväntuulen lenkkarit jalkaan ja antaa pahan tuulen hävitä hien alle. Kiitos Saija tästä ihanasta matkasta!