Juoksun Starttikurssi - 5km juoksuohjelma aloittelevalle juoksijalle!

Osta Starttikurssi tästä

Starttikurssi - paras juoksuvalmennus juoksun aloittamiseen nollasta!

Juoksuklubin Starttikurssi on etänä toteutettava täyden palvelun juoksukoulu. Tämän juoksukoulun voit aloittaa milloin haluat ja tehdä harjoituksia silloin kun sinulle parhaiten sopii! Kurssin ohjeellinen kesto on 10 viikkoa, mutta käytännössä voit edetä juoksuohjelmassa omaan tahtiisi, ja kaikki juoksuvalmennuksen materiaalit ja harjoitukset ovat vapaasti käytössäsi vuoden ostohetkestä. Voit tehdä harjoitukset joko selaimessa tai kätevästi omassa apissaan.

 

Kenelle Juoksun Starttikurssi sopii?
Starttikurssi on juoksuvalmennus, joka on tarkoitettu sinulle, joka haluat aloittaa juoksemisen ja lenkkeilyn harrastamisen tai haluat palata lajien pariin tauon jälkeen. Aloittelijan juoksuohjelma sopii loistavasti sinulle, joka haluaisit juosta ja ehkä olet joskus yrittänyt aloittaakin, mutta yrityksistä huolimatta et oikein koskaan ole saanut juoksulenkkeilystä nautintoa. Starttikurssi on siis täysin aloittelijoille suunnattu juoksukoulu, ja ennen tähän juoksukouluun osallistumistasi sinun ei tarvitse jaksaa juosta metriäkään! Jos taas jaksat juosta noin 30 min lenkkejä ilman suurempia ongelmia, suosittelemme Starttikurssin sijaan Juoksun jatkokurssia 10 kilometrille tai Juoksijan intervallitreenipakettia.

Missä ja milloin?
Tämä juoksuohjelma toteutetaan etänä: juoksuharjoitukset ovat audiotreenejä, joissa valmentaja hyppää suoraan kuulokkeisiisi siellä ja silloin kun sinulle parhaiten sopii! Juoksutreenin tekeminen on yhtä helppoa kuin podcastin kuuntelu: samalla kun harjoittelet, saat äänimuodossa yksityiskohtaiset ohjeet harjoituksen kulkuun sekä tekniikkaohjeita. Ohjeiden lomassa kuunnellaan musiikkia, ja valmentaja kertoo ja jakaa vinkkejä kaikkeen juoksuharjoitteluun liittyen. Juoksuklubin Starttikurssi on täyden palvelun juoksukoulu, mikä tarkoittaa, että juoksuharjoitusten lisäksi valmennuskurssiin kuuluu kaikki juoksijan tärkeimmät oheisharjoitukset eli juoksijan kehonhuolto ja lihaskuntoharjoittelua täyspitkinä treenivideoina.

Miten?
Tässä juoksukoulussa juoksuharrastusta ei aloiteta veren maku suussa, vaan positiivisten kokemusten kautta rauhallisessa tahdissa ja pienissä pätkissä. Käytännössä aloitamme juoksuvalmennuksen juoksu-kävely-vuorottelulla, jotta harjoittelun teho ei nouse liian kovaksi. Ensin juoksemme vain minuutin-parin pätkiä, ja viikko viikolta harjoitukset etenevät maltillisesti ja johdonmukaisesti kohti Starttikurssin tavoitetta, joka on kurssin viimeisellä viikolla juostava yhtäjaksoinen 5 km juoksulenkki – vieläpä ilman että tuntuu pahalta! Juoksuharjoituksiin kuuluu myös tekniikkaharjoituksia, intervalleja ja muita monipuolisen juoksuharjoittelun tärkeitä harjoituksia. Juoksuvalmennuksen ydinajatuksena on kehittää peruskestävyyttä pitkällä tähtäimellä, päämäärätietoisesti mutta turvallisesti rasitusvammoja välttäen. Juoksuharjoitusten tueksi saat videomuotoisia juoksijan kehonhuoltotreenejä sekä juoksun taloudellisuutta parantaviin lihaskuntoharjoituksia. Juoksuvalmennuksen on suunnitellut juoksuvalmentaja Saija Huhtiniemi, joka kulkee kurssilla kanssasi koko matkan! Voit lukea lisää Saijasta täältä.

Mitä juoksun verkkovalmennus sisältää? 

  • 30 erilaista juoksutreeniä kuunneltavina audio- ja podcasttreeneinä*. Harjoitusten pituus on 30-45 min.
  • Juoksuvalmennuksen ohjelman mukaan juoksutreenejä tehdään kolme viikossa, mutta käytännössä kaikki materiaalit ovat käytössäsi koko ajan, joten voit edetä myös omana tahtiisi.
  • Juoksuvalmennukseen kuuluu Podcast-treenejä sekä Audiotreenejä (ks. sanaselitykset alempana)
  • Juoksijan lihaskuntoa vahvistavat videotreenit: kaksi erilaista ohjelmaa. Treenit toteutetaan ohjattuina, täyspitkinä treenivideoina, joiden kesto on 15 min.
  • Juoksijan kehonhuoltoon keskittyvät videotreenit: kaksi erilaista ohjelmaa. Treenit toteutetaan ohjattuina, täyspitkinä treenivideoina, joiden kesto on 15 min.
  • Bonusmateriaalina Juoksijan pilates videotreeninä (kaksi erilaista ohjelmaa, joiden kesto on 30 min)
  • Pääsyn yhteisölliseen Facebook-ryhmään, jossa voit lukea muiden kokemuksista sekä keskustella kurssista, juoksusta tai mistä tahansa enemmän tai vähemmän aiheeseen liittyvästä aiheesta.

​*Sanaselitykset:
  • Podcasttreeni = Podcast-treeni on ohjattu harjoitus, joka alkaa heti, kun olet valmiina harjoitukseen lenkkarit jalassa ja kuulokkeet korvissasi. Valmentaja ohjeistaa sinua musiikin mukana koko harjoituksen alusta loppuun. Ohjeiden lisäksi valmentaja juttelee koko harjoituksen läpi podcast-tyyliin, eli treenin aikana käydään läpi erilaisia juoksuun liittyviä teemoja, treenitietoa, tekniikkaohjeita ja käytännön vinkkejä.
  • Audiotreeni = kuin Podcast-treeni mutta ilman keskustelua. Valmentaja ohjeistaa sinua treenin alusta loppuun kuten podcasttreenissäkin, mutta juoksuaiheisen keskustelun sijaan kuunnellaan enemmän musiikkia.
  • Videotreeni = kehonhuoltoon keskittyvät ja juoksijan lihaskuntoa edistävät oheisharjoitukset ovat videoharjoituksia, joiden mukana pystyt pitämään huolta myös palautumisesta ja lihaskunnon kehittymisestä!

 

Osta Starttikurssi tästä

Miltä aloittelijan juoksuvalmennusohjelma näyttää nettialustalla?
Voit tehdä kurssia joko selaimen kautta tai omassa sovelluksessaan. Kurkkaa tästä, miltä Starttikurssin ensimmäinen viikko näyttää selainnäkymässä ja sovelluksessa. Kuten kuvasta näet, kurssille on tehty aikataulumalli siitä, minä päivänä voisit tehdä minkäkin harjoituksen, mutta näitä voit luonnollisesti soveltaa omaan aikatauluun sopivaksi ja tehdä kurssin halutessasi ihan omassa tahdissasi!

juoksuohjelma aloittelijalle

Mitä aloittelijan juoksuvalmennus maksaa?
Juoksuklubin Starttikurssi maksaa 79€. Hintaan kuuluu kaikki audiotreenit, videotreenit sekä valmentajan tuki kurssin aikana, eli kun valmennukseen sisältyy yhteensä 36 erilaista treeniä, maksat yhdestä treenistä hieman yli 2 euroa. Mikä voisikaan olla parempi sijoitus omaan hyvinvointiisi ja omaan kuntoosi? Jos kaikesta huolimatta et ole kurssiin tyytyväinen, sinulla on 14 päivän täysi tyytyväisyystakuu!

 

Mistä saan apua ja tukea juoksuharjoitteluun?
Juoksuklubin kursseilla on suljetut Facebook-ryhmät, jotka on tarkoitettu kurssilaisille. Ryhmissä tsempataan toinen toisiamme, käydään aktiivista keskustelua treeneistä, kysellään käytännön neuvoja valmentajalta ja saadaan vertaistukea.


Mitä Starttikurssin jälkeen?
Tavoiteemme on, että tämä juoksuvalmennus antaa sinulle sekä kipinän että taidot jatkaa juoksuharrastustasi myös kurssin jälkeen - joko ilman Juoksuklubia tai Juoksuklubin kanssa. Jos Starttikurssin jälkeen haluat jatkaa Juoksuklubin ohjatuissa treeneissä, voit joko ottaa uuden haasteen ja 10 km juoksun jatkokurssille tai valita rennomman Nauti juoksusta -kurssin. Jos taas haluat nostaa juoksuvauhtiasi, suosittelemme tehokkaista intervalli- ja vauhtikestävyysharjoituksista koostuvaa Treenipakettia.

Miten voin ostaa juoksuvalmennuksen?

Olemme uudistaneet verkkokauppakassaamme, ja voit nyt maksaa kätevästi samalla kassalla kaikilla maksutavoilla: Pankkimaksut, korttimaksut, mobiilimaksut, liikuntaedut ja lasku. Klikkaa siis tältä sivulta "Osta"-nappia ja kaikki maksutavat ovat käytettävissäsi! Jos haluat maksaa paperisilla Smartum-seteleillä tai haluat maksaa osittain liikuntaeduilla ja osittain toisella maksutavalla, ota yhteyttä: [email protected].

Voinko ostaa valmennuksen lahjaksi?

Kurssin voi ostaa myös lahjaksi. Ota yhteyttä [email protected] jos haluat ostaa kurssille lahjakortin!

 

​Jäikö vielä kysyttävää? Ota yhteyttä: [email protected]

Osta Starttikurssi tästä

Mitä mieltä asiakkamme ovat?

Elina

 Eilen juoksin vitosen enkä olisi vielä puoli vuotta voinut uskoa sitä todeksi. Olin sekä fyysisesti että psyykkisesti rapakunnossa, mutta juoksun avulla olen saavuttanut paremman tasapainon. Jaksan nyt muutakin kuin käydä töissä ja olla sohvan pohjalla, jotta jaksan taas seuraavana päivänä suoriutua töistä. Olen ollut niin onnellinen kun löysin tämän kurssin etten ole malttanut olla kertomatta muillekin.

juoksuohjelma aloittelijalle

Birgit

Juokseminen ei ole aiemmin ollut minun juttuni. Nyt kokeilin, onnistuisinko sen avulla painonpudotuksessa, kun tässä 50+ iässä paino karkaa väkisinkin. Uinti, kävely, kuntosali, pyöräily ei ole painon nousua pidätellyt, enkä ole ikinä ollut dieettityyppi. Kun koulussa yritin kuuppereita, sain aina migreenin. Tämän 10 viikon kurssin aikana painoa lähti 3 kg - eikä tullut migreeniä! Kurssi "koukutti", hyvä musiikki, mukava treenari ja treenit minun omaan tahtiin. Ylitin itseni. Lähdin lenkille vaikka satoi ja helleaamuna heräsin aiemmin, että ehdin aamun viileämpinä tunteina lenkille ennen töitä. Kiitos superhyvästä starttikurssista!

Markus

Huippuhieno kokonaisuus, kiitos tosi paljon tästä. Joka kerta oikein odotti, että pääsee taas lenkille. Mukavasti vaihtelua ja haastetta kuitenkin aina niin, että itse voi määritellä rasituksen asteen. Tänään tein starttikurssin viimeisen lenkin, ja jaksoin tosi hyvin. Odotan jo jatkokurssin aloittamista. Kiitos!

Päivi

Jos jostain oon iloinen niin tästä Juoksuklubin kurssista. Kuudes viikko nyt menossa ja 15 min juoksua ilman kävelyä onnistui! Tiedättekö, olen viimeksi juossut 15 minuuttia putkeen koulussa eli n. 30 vuotta sitten 🙂 Treenit on tehty hyvin juuri sopivan kevyinä ja jotenkin sitä jaksaa ihan eri tavalla kun kuuntelee samalla. Ei voi muuta sanoa kuin kiitos! Ekaa kertaa varmaan ikinä oon oikein odottanut että pääsee lenkille. Nyt 4 viikkoa jäljellä starttikurssia ja sitten treenit jatkuu ja kesällä huippukunnossa 💪

Vilma

Hieno konsepti ja paras sijoitus itseeni! Kiitos! Juoksuklubi on varmasti auttanut montaa muutakin tarpomaan keveimmin mielin yli synkän korona-ajan. Starttikurssi on kohentanut kaikin puolin yleistä hyvinvointiani. Kunto on parantunut roimasti, päivittäinen hallitsematon herkkujen mättääminen on vaihtunut maltillisiin pullakahveisiin ja tunnesyöminen on korvautunut kuin itsestään juoksulenkin jälkeisellä hyvällä fiiliksellä! Bonuksena mieliala koheni ja pari ylimäärästä kiloa lähti.  Eka treeni jännitti, mietin mitä jos en jaksakaan juosta tai treenaaminen tyssää lyhyeen. Huoli oli turha, sillä saavutin onnistuneesti 5km tavoitteen viikko sitten!! 🏆 Pari lenkkiä tein grande finalen jälkeen, mutta vielä on ohjatut treenit paikallaan. Joten nähdään jatkokurssilla😊 Ennen kaikkea tajusin että oma kroppa pystyy mihin vaan! Huonot kokemukset koululiikunnasta, vaatekoko tai aiemat epäonnistumiset eivät ole este onnistumiselle!

Emmi

Pakko kiittää jo heti kurssin alussa näin mahtavasta ideasta! Olen kokeillut perinteisiä juoksukouluja, mutta ne eivät vain sopineet minulle. Juoksuklubista luettuani arvasin sen sijaan heti, että tämä on minun juttuni. Pienen lapsen äitinä arvostan erityisesti mahdollisuutta saada valmennusta vakiolenkeilleni klo 5:30 aamuisin. Ensimmäinen lenkki sujui jo mahtavasti innostavaa podcastia kuunnellen, peurojen ja oravien loikkiessa aamuauringossa polun poikki :)

Osta Starttikurssi tästä
juoksuohjelma aloittelijalle

Juoksuvalmentaja Saija Huhtiniemi mukanasi lenkeillä kuulokkeissa!

Moikka! Olen kaikkien juoksuklubilaisten oma juoksuvalmentaja Saija. Mottonani on, että jokainen voi löytää ja säilyttää juoksun ilon, kunhan harjoittelun tekee oikein. Erityisesti aloittelevien juoksijoiden juoksuinnostus hyytyy usein jo alkumetreillä siihen, että yritetään haukata liian iso pala kerralla ja juosta liian kovaa ja liian pitkään. Juoksukunnon kehitys ei kuitenkaan perustu siihen, että juokset jokaisen lenkin verenmaku suussa, vaan siihen, että maltat aloittaa riittävän helposta, ja progressiivisesti ja fiksusti edetä harjoittelussa samaa tahtia kuin kuntokin kasvaa. Tämä on todetusti mielekkäin ja myös kehittävin tapa aloittaa juoksuharjoittelu, ja ehkäpä myös ainoa tapa tehdä juoksuharrastuksesta pysyvä osa elämää. 

Olen valmentanut satoja aloittelevia juoksijoita ja siksi tiedän, että tällä metodilla juuri sinustakin voi tulla juoksija! Ole rohkea ja hyppää mukaan valmennukseen, niin lupaan tukea sinua koko matkan ja jokaisella lenkillä! Varoituksena kuitenkin sanottakoon, että riskinä tälle kurssille osallistumisessa on juoksukärpäsen purema, joka saattaa aiheuttaa painon putoamista, kaapissa lojuneiden lenkkareiden kulumista, ja uuden elämänilon löytymistä;). Jos haluat lukea lisää minusta, lue valmentajaesittely täältä.

Terveisin, Saija Juoksuklubista.