parhaat juoksukuulokkeet

Löydä sinulle sopivat kuulokkeet juoksuharjoittelua varten

Juoksuklubin juoksuohjelmat kaikentasoisille juoksijoille ovat alusta lähtien äänimuotoon suunniteltuja valmennusohjelmia. Valmentajan ohjeet ja ohjelman musiikki tahdittavat lenkkiä, podcast-osioissa kuulet ja opit lisää myös juoksuvalmennuksesta. Et siis tarvitse muuta kuin lenkkarit jalkaan, kuulokkeet korviin ja puhelimen mukaan - harjoitukset voit tehdä juuri sinulle sopivaan aikaan ja missä tahansa lenkkisi haluat juosta! 

Hyvät kuulokkeet lisäävät juoksemisen miellekkyyttä, mikäli juokset audiotreenien tai verkkovalmennuksen tahdissa. Myös musiikkia lenkeillä kuunteleville juoksijoille istuvat kuulokkeet ovat tärkeä varustevalinta. Keräsimme tähän blogitekstiin vinkit, mitä huomioida juoksukuulokkeiden valinnassa. 

Valitse urheiluun ja juoksemiseen sopivat kuulokkeet

Mikään ei ole inhottavampaa, kuin korvista tippuvat kuulokkeet, joita joutuu asettelemaan uudestaan kerta toisensa jälkeen, kesken lenkin loppuva akku tai solmuun menevät johdot. Kuulokkeissa on paljon yksilöllisiä eroja ja mieltymyksiä, teknisiä ja ergonomiaan liittyviä eroavaisuuksia. Ota huomioon ainakin seuraavat seikat, kun pohdit juoksukuulokkeiden hankintaa.

Vinkit juoksukuulokkeiden valintaan: 

  • Istuvuus ja malli - laadukkaimmat ja juoksuun sopivat kuulokkeet ovat urheiluun suunniteltuja. Voit kysyä tästä erikseen myyjältä, kun valitset kuulokkeita tai hae googlesta arvosteluja "juoksukuulokkeista". Markkinoilla on paljon malleja langattomista, langallisiin, niskanauha- ja  korvasankakuulokkeisiin. Juoksuklubin verkkokurssilaisena voit tiedustella kokemuksia muiden juoksijoiden suosikkikuulokkeista kurssien yksityisten Facebook-ryhmien kautta. 
  • Äänentoisto - tärkeä seikka etenkin juokseville musiikkifaneille, mutta myös puhetta kuunteleville. Juostessa kuulokkeiden kanssa on tärkeää kuitenkin säilyttää jonkin asteen kuuloyhteys ympäristöön, liikenteeseen ja luonnon ääniin ihan vain oman ja muiden turvallisuuden takia. Siksi suosittelemme harkitsemaan, kannattaako vastamelukuulokkeilla juosta vastamelutoiminto päällä. 
  • Vedenkestävyys - kuulokkeiden olisi hyvä kestää kosteutta, hikeä tai taivaalta satavaa vettä. Vedenkestävyys ilmoitetaan IP-asteikolla, jossa esim. IPX4 tarkoittaa kuulokkeita, jotka kestävät hikeä ja sadetta, mutta eivät suoraa upotusta veteen. Mitä suurempi viimeinen numero on, sitä parempi vedenkestävyys on.
  • Akunkesto - langattomien kuulokkeiden omistajien on oleellista muistaa kuulokkeiden lataaminen ennen lenkkiä. Uusimpien kuulokkeiden akunkesto on jo lähes 20 tuntia, joten joka lenkille kuulokkeita pelkästään tarvitse ladata. 
  • Laatu ja hinta - kuulokkeita löytyy kaupoista parista kympista satoihin euroihin. Halvemmillakin kuulokkeilla pärjää jo pitkälle, mutta luultavasti aivan halvimmat eivät välttämättä kestä kosteutta tai kovaa kulutusta. Kannattaa tutkia internetissä eri vaihtoehtoja ja käydä vaikka kaupassa testaamassa kuulokkeita, mikäli pohdit kuulokkeiden päivitystä!

Millä kuulokkeilla Juoksuklubin valmentaja Saija juoksee?

Olen kuulokkeiden suurkuluttaja: käytän kuulokkeita vapaa-ajalla lenkkien lisäksi kotona ja autossa, jossa kuuntelen usein äänikirjoja, podcasteja ja musiikkia. Kuulokkeet on tärkeä työkalu myös töissä, joissa käytän kuulokkeita palavereihin osallistumiseen, etäkoulutusten kuuntelemiseen ja tietysti audiotreenien äänitykseen äänitysstudiossa. Suuren käytön vuoksi olen halunnut panostaa kuulokkeisiin myös rahallisesti ja luottovalintani on Airpods Pro. Plussaa niissä on hyvä istuvuus (paketissa tulee kolmet erikokoiset tulpat), huomaamattomuus korvissa sekä vastamelutoiminto. Lenkillä en yleensä pidä vastamelutoimintoa päällä, koska haluan kuulla mitä ympärilläni tapahtuu. Vaikka Airpods Prot ei ole ensisijaisesti urheilukuulokkeet, minulla ne pysyy hyvin päässä myös lenkillä. Vielä paremmin päässä pysyvät omat kakkoskuulokkeeni Powerbeatsit (näkyvät blogin kuvassa!), joissa on korvan ympäri pujotettava sanka.

 

Toivottavasti tästä oli sinulle apua juoksukuulokkeiden valinnassasi. Jäikö jokin vinkki uupumaan, kirjoita meille info(a)juoksuklubi.fi.

Haluatko lisää motivoivia juttuja juoksusta? Tilaa Juoksuklubin uutiskirje!

Saat lisää juoksuun liittyviä vinkkejä ja artikkeleita sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa, kun tilaat Juoksuklubin uutiskirjeen. Tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit perua tilauksen milloin haluat.