Juoksun Jatkokurssi - 10 kilometrin juoksijaksi 10 viikossa verkkovalmennuksen parissa!

10 km online juoksuohjelma
Osta Jatkokurssi tästä

Juoksun jatkokurssi - paras juoksuvalmennus juoksijana kehittymiseen!

Juoksuklubin Jatkokurssi on etänä toteutettava täyden palvelun juoksukoulu. Tämän juoksukoulun voit aloittaa milloin haluat ja tehdä harjoituksia silloin kun sinulle parhaiten sopii! Harjoitusohjelman ohjeellinen kesto on 10 viikkoa, mutta käytännössä voit edetä juoksukoulussa omaan tahtiisi, ja kaikki juoksuvalmennuksen materiaalit ja harjoitukset ovat vapaasti käytössäsi vuoden ostohetkestä. Voit tehdä harjoitukset joko selaimessa tai kätevästi omassa apissaan.

 

Kenelle Jatkokurssi sopii?
Jatkokurssi on juoksuvalmennus, joka on tarkoitettu sinulle, joka olet osallistunut Starttikurssille tai muuten jaksat juosta rauhallista vauhtia noin 30 minuutin lenkkejä. Jatkokurssi sopii loistavasti myös sinulle, joka käyt silloin tällöin juoksulenkillä, mutta haluaisit juoksuharjoittelustasi monipuolisempaa ja kehittävämpää. Ennen Jatkokurssille osallistumista suosittelemme, että joko osallistut ensin Starttikurssille tai että muuten jaksat juosta hitaalla vauhdilla noin 30 minuutin juoksulenkkejä.

Missä ja milloin?
Tämä juoksukoulu toteutetaan etänä: harjoitukset ovat audiotreenejä, joissa valmentaja hyppää suoraan kuulokkeisiisi siellä ja silloin kun sinulle parhaiten sopii! Harjoitukseen osallistuminen on yhtä helppoa kuin podcastin kuuntelu: samalla kun harjoittelet, saat äänimuodossa yksityiskohtaiset ohjeet harjoituksen kulkuun sekä tekniikkaohjeita. Ohjeiden lomassa kuunnellaan musiikkia, ja valmentaja kertoo ja jakaa vinkkejä kaikkeen juoksuharjoitteluun liittyen. Juoksuklubin Jatkokurssi on täyden palvelun juoksukoulu, mikä tarkoittaa, että juoksuharjoitusten lisäksi valmennuskurssiin kuuluu kaikki juoksijan tärkeimmät oheisharjoitukset eli juoksijan kehonhuolto ja lihaskuntoharjoittelua täyspitkinä treenivideoina.

Miten?
Tässä juoksukoulussa juoksuharjoittelua ei tehdä veren maku suussa, vaan tavoitteena on kehittää positiivisten kokemusten kautta monipuolisesti peruskestävyyttä sekä juoksuvauhtia vaihtelevilla intervalliharjoituksilla. Juoksuvalmennuksessa harjoitellaan vaihtelevilla sykealueilla, tehdään tekniikkaharjoituksia, mäkivetoja ja peruskestävyyttä kehitetään Starttikurssilla tutulta kävely-juoksu-vuorottelulla. Viikko viikolta harjoitukset etenevät maltillisesti mutta johdonmukaisesti, ja kuntosi kehittyy kuin huomaamatta! Ydinajatuksena on kehittää sekä peruskestävyyttä että vauhtikestävyyttä pitkällä tähtäimellä, päämäärätietoisesti mutta turvallisesti rasitusvammoja välttäen. Jatkokurssin tavoitteena on kurssin lopussa jaksaa juosta 10 km. Juoksuharjoittelun tueksi saat videomuotoisia juoksijan kehonhuoltotreenejä sekä juoksun taloudellisuutta parantaviin lihaskuntoharjoituksia. Juoksuvalmennuksen on suunnitellut juoksuvalmentaja Saija Huhtiniemi, joka kulkee kurssilla kanssasi koko matkan! Voit lukea lisää Saijasta täältä.

Mitä kurssi sisältää? 

  • 30 erilaista juoksutreeniä kuunneltavina audio- ja podcasttreeneinä*. Harjoitusten pituus on aluksi 30-60 min, josta viikon yhtä pitkää lenkkiä pikkuhiljaa pidennetään kohti 90 minuuttia. Tavoitteena on kurssin päätteeksi juosta 10 km lenkki rauhallisella vauhdilla (oman valinnan mukaan yhtäjaksoisesti juosten tai sisältäen kävelypätkiä).
  • Juoksuvalmennuksen ohjelman mukaan juoksutreenejä tehdään kolme viikossa ja saat ohjeeksi viikko-ohjelman, jonka mukaan voit harjoituksia tehdä. Käytännössä kuitenkin kaikki materiaalit ovat käytössäsi vapaasti vuoden ostopäivästä, joten voit edetä myös omana tahtiisi.
  • Juoksuvalmennukseen kuuluu Podcast-treenejä sekä Audiotreenejä (ks. sanaselitykset alempana)
  • Juoksijan lihaskuntoa vahvistavat videotreenit: kolme erilaista ohjelmaa. Treenit toteutetaan ohjattuina, täyspitkinä treenivideoina, joiden kesto on 20 min.
  • Juoksijan kehonhuoltoon keskittyvät videotreenit: kaksi erilaista ohjelmaa (dynaaminen liikkuvuus ja venyttely). Treenit toteutetaan ohjattuina, täyspitkinä treenivideoina, joiden kesto on 10-16 min.
  • Bonusmateriaalina Juoksijan pilates videotreeninä (kaksi erilaista ohjelmaa, joiden kesto on 30 min)
  • Pääsyn yhteisölliseen Facebook-ryhmään, jossa voit lukea muiden kokemuksista sekä keskustella kurssista, juoksusta tai mistä tahansa enemmän tai vähemmän aiheeseen liittyvästä aiheesta.

​*Sanaselitykset:
  • Podcasttreeni = Podcast-treeni on ohjattu harjoitus, joka alkaa heti, kun olet valmiina harjoitukseen lenkkarit jalassa ja kuulokkeet korvissasi. Valmentaja ohjeistaa sinua musiikin mukana koko harjoituksen alusta loppuun. Ohjeiden lisäksi valmentaja juttelee koko harjoituksen läpi podcast-tyyliin, eli treenin aikana käydään läpi erilaisia juoksuun liittyviä teemoja, treenitietoa, tekniikkaohjeita ja käytännön vinkkejä.
  • Audiotreeni = kuin Podcast-treeni mutta ilman keskustelua. Valmentaja ohjeistaa sinua treenin alusta loppuun kuten podcasttreenissäkin, mutta juoksuaiheisen keskustelun sijaan kuunnellaan enemmän musiikkia.
  • Videotreeni = kehonhuoltoon keskittyvät ja juoksijan lihaskuntoa edistävät oheisharjoitukset ovat videoharjoituksia, joiden mukana pystyt pitämään huolta myös palautumisesta ja lihaskunnon kehittymisestä!
Osta Jatkokurssi tästä

Miltä juoksuvalmennus näyttää?
Voit tehdä kurssia joko selaimen kautta tai omassa sovelluksessaan. Kurkkaa tästä, miltä Starttikurssin ensimmäinen viikko näyttää selainnäkymässä ja sovelluksessa. Kuten kuvasta näet, kurssille on tehty aikataulumalli siitä, minä päivänä voisit tehdä minkäkin harjoituksen, mutta näitä voit luonnollisesti soveltaa omaan aikatauluun sopivaksi ja tehdä kurssin halutessasi ihan omassa tahdissasi!

10 km online juoksuohjelma

Mitä juoksuvalmennus maksaa?
Juoksuklubin Jatkokurssi maksaa 79€. Hintaan kuuluu kaikki audiotreenit, videotreenit sekä valmentajan tuki kurssin aikana, eli kun valmennukseen sisältyy yhteensä 36 erilaista treeniä, maksat yhdestä treenistä hieman yli 2 euroa. Mikä voisikaan olla parempi sijoitus omaan hyvinvointiisi ja omaan kuntoosi? Jos kaikesta huolimatta et ole kurssiin tyytyväinen, sinulla on 14 päivän täysi tyytyväisyystakuu!

 

Mistä saan apua ja tukea harjoitteluun?
Juoksuklubin kursseilla on suljetut Facebook-ryhmät, jotka on tarkoitettu kurssilaisille. Ryhmissä tsempataan toinen toisiamme, käydään aktiivista keskustelua treeneistä, kysellään käytännön neuvoja valmentajalta ja saadaan vertaistukea.


Mitä Jatkokurssin jälkeen?
Tavoiteemme on, että Jatkokurssi vahvistaa kipinääsi juoksuun ja tekee juoksusta pysyvän osan elämääsi myös kurssin jälkeen - joko ilman Juoksuklubia tai Juoksuklubin kanssa. Jos Jatkokurssin jälkeen haluat jatkaa Juoksuklubin ohjatuissa treeneissä, voit ottaa uuden haasteen vastaan ja jatkaa Puolimaratonkurssille tai ottaa rennommin ja valita Nauti juoksusta -kurssin. Jos tavoitteesi on nostaa juoksuvauhtia, suosittelemme hankkimaan Treenipaketin, joka antaa vapaaseen käyttöösi paketillisen omaan tahtiin tehtäviä Audiotreenejä.

Miten voin ostaa juoksuvalmennuksen?

Olemme uudistaneet verkkokauppaamme, ja voit nyt maksaa kätevästi samalla kassalla kaikilla maksutavoilla: Pankkimaksut, korttimaksut, mobiilimaksut, liikuntaedut ja lasku. Klikkaa siis tältä sivulta "Osta"-nappia ja kaikki maksutavat ovat käytettävissäsi! Jos haluat maksaa paperisilla Smartum-seteleillä tai haluat maksaa osittain liikuntaeduilla ja osittain toisella maksutavalla, ota yhteyttä: [email protected] 

Voinko ostaa valmennuksen lahjaksi?

Kurssin voi ostaa myös lahjaksi. Ota yhteyttä [email protected] jos haluat ostaa kurssille lahjakortin!

 

​Jäikö vielä kysyttävää? Ota yhteyttä: [email protected]

Osta Jatkokurssi tästä

Mitä mieltä asiakkamme ovat?

Anna

Erittäin hyvä ja nykyaikainen idea. Kahden vuorotyöläisen ja pienten lasten vanhempina ei voi sitoutua harrastukseen mikä on tiettynä aikana tiettynä päivä. Tämä sopii loistavasti, kun harjoitukset voi tehdä omaan tahtiin ja omassa rytmissä. Olen juossut ennen kurssia, mutta "tasaisen tappavalla” tahdilla. Ehkä hieman epämukavat omalta mukavuusalueelta ulkopuolella olevat vauhtikesvyysharjoitukset on jäänyt ohjelmasta pois. Nyt kuitenkin ne tuli tehtyä ja kehitystä tapahtui 10 viikon aikana niin tekniikassa, vauhdissa ja kunnossakin. Lihaskuntoharjoitukset ovat myös olleet erittäin mieluisia kun ei liian pitkiä joten pienten lasten vanhempina kerkeää tehdä lihaskuntoharjoitukset kun lapset malttaa sen ajan tehdä muuta. 10 viikkoa ”orjallisesti” harjoitusohjelmaa noudattaneena ollut kiva kun ei ole itse tarvinnut miettiä millaisen treenin milloinkin tekee. Todella hyvä ja toimiva idea!

Niina

Tämä oli ensimmäinen valmennus joka oli täysi kymppi. Olen ostanut erilaisia nettivalmennuksia vuosien varrella, enkä ole koskaan aiemmin ollut näin tyytyväinen mihinkään valmennukseen. En ole aiemmin tykännyt oikein juoksusta, vaikka olen tehnyt sitä pakkopullana/ vaihteluna joskus. Minulla ei ollut mitään säännöllistä harrastusta, kunnes ystäväni suositteli minua kokeilemaan juoksuklubin ilmaistreeniä. Siitä kaikki sitten lähti ja halusin heti sen jälkeen ostaa valmennuksen. Nyt olen tehnyt sekä starttikurssin että jatkokurssin ja rakastan juoksua! Sinä osaat niin hyvin selittää kaiken harjoitusten aikana että miksi joku asia on näin. Nyt tajuan itse miksi en ole aiemmin nauttinut juoksusta moneen asiaan tuli selitys.

Petri

En ole koskaan ajatellut, että minusta voisi tulla juoksija. Ja nyt olen aivan koukussa, olen juossut kaatosateessa, iltamyöhällä ja jopa ennen aamuseitsemään kun muu perhe vielä nukkuu. Joka treenistä tulee valtava onnistumisen tunne ja tekisi aina mieli juosta pikkuisen lisää ja vähän kovempaa!

Kati

Saijan juoksuklubissa parasta on, että vaikka se onkin kannustavasti aikataulutettu viikon päiville, voi treenejä juosta juuri oman aikataulun mukaan. Treenit on helppo ottaa myös työmatkalle mukaan ja toisaalta taukoja voi pitää, kun kroppa sitä kaipaa.
 
Itselleni paras oppi on ollut tahdin hidastaminen. ”Matka ei tapa vaan vauhti” tämän allekirjoitan ja olen ryhtynyt ajatuksella hidastamaan juoksutahtia ja pudottamaan sykettä alemmas. Kiitos Saija!

Osta Jatkokurssi tästä
10 km online juoksuohjelma

Valmentaja mukanasi kuulokkeissa!

Moikka! Olen kaikkien juoksuklubilaisten oma juoksuvalmentaja Saija. Mottonani on, että jokainen voi löytää ja säilyttää juoksun ilon, kunhan harjoittelun tekee oikein. Erityisesti aloittelevien juoksijoiden juoksuinnostus hyytyy usein jo alkumetreillä siihen, että yritetään haukata liian iso pala kerralla ja juosta liian kovaa ja liian pitkään. Juoksukunnon kehitys ei kuitenkaan perustu siihen, että juokset jokaisen lenkin verenmaku suussa, vaan siihen, että maltat aloittaa riittävän helposta, ja progressiivisesti ja fiksusti edetä harjoittelussa samaa tahtia kuin kuntokin kasvaa. Tämä on todetusti mielekkäin ja myös kehittävin tapa aloittaa juoksuharjoittelu, ja ehkäpä myös ainoa tapa tehdä juoksuharrastuksesta pysyvä osa elämää. 

Olen valmentanut satoja juoksijoita täysin vasta-alkajista maratoonareihin - ja myös vasta-alkajia aina maratonin maaliviivalle asti! Ole rohkea ja hyppää mukaan valmennukseen, niin lupaan tukea sinua koko matkan ja jokaisella lenkillä! Varoituksena kuitenkin sanottakoon, että riskinä tälle kurssille osallistumisessa on juoksukärpäsen purema, joka saattaa aiheuttaa painon putoamista, kaapissa lojuneiden lenkkareiden kulumista, ja uuden elämänilon löytymistä;). Jos haluat lukea lisää minusta, lue valmentajaesittely täältä.

Terveisin, Saija Juoksuklubista.