juoksumotivaatio

Juoksumotivaatio hukassa? Lue valmentajan vinkit!

Lenkillä käynti tekee hyvää keholle, mielelle ja uusimpien tutkimusten mukaan myös aivotoiminnalle. Miten silti lenkille lähteminen voi joskus olla niin vaikeaa? Tässä Juoksuklubin vinkit juoksumotivaation kasvattamiseen! 

1. Tavoite 

Aseta itsellesi pitkän tähtäimen tavoite ja pilko se sitten realistisen aikataulun pienempiin tavoitteisiin. Voisiko pitkän tähtäimen unelmana olla vaikka puolimaratonin juokseminen parin vuoden sisällä? Jos olet aloitteleva juoksija, kannattaa kuitenkin aloittaa vähän lähempänä olevista ja helpommin saavutettavista tavoitteista. Juoksuklubin Starttikurssin tavoite on 10 viikossa 5 km:n juoksukunto ja Jatkokurssin tavoitteena 10 km:n juoksukunto. Tavoitteena voi olla myös 60 kilometriä ensi kuussa, 3 lenkkiä joka viikko tai 1000 liikuntaminuuttia kuukauden aikana! 

2. Harjoituspäiväkirja 

Lenkkien kirjaaminen ylös palkitsee! Harjoituspäiväkirjana voi toimia liikuntasovellus, jonka kautta muutenkin teet treenit, erillinen sähköinen treenipäiväkirja excelinä tai muussa muodossa tai vaikka vanha kunnon paperivihko! Harjoituspäiväkirjaa taaksepäin lukemalla saat motivaatiota aikaisemmista onnistumisista ja usein löydät vastauksen niin onnistumisiin kuin epäonnistumisiin! 

3. Sitoutuminen 

Sitoudu harrastukseesi! Ilmoittaudu juoksutapahtumaan, sovi lenkkitreffit kaverin kanssa tai liity Juoksuklubiin:)! Jos jo kuulut Juoksuklubiin, olet myös rahallisesti sitoutunut käymään lenkillä säännöllisesti - Hassua mutta totta on, että ilmaisena toteutettu juoksukurssi ei olisi ollenkaan niin tehokas! 

4. Välineet kuntoon 

Mikä tahansa harrastus tuntuu ikävältä, jos siihen ei ole kunnon välineitä. Toisaalta juoksu on ihanaa juuri siksi, että se jos mikä ei ole välineurheilua! Kunnollisiin juoksukenkiin kannattaa kuitenkin panostaa, sillä ne vaikuttavat lenkkifiilikseen todella paljon! Muut varusteet onkin sitten itsestä kiinni – jos saat uusimman mallin rannetietokoneesta motivaatiota lähteä lenkille, niin eikös se silloin ole hyvä investointi;)? 

5. Armo 

Älä ole tavoitteissasi armoton. Salli notkahdukset, lepojaksot ja sairaslomat. Itse asiassa ne kuuluvatkin harjoitteluun ja palautumiseen! Tauon jälkeen ensimmäiset lenkit voivat olla tahmeilta ja tuntuu, kuin aloittaisit alusta. Älä silti pelkää uutta alkua tauon jälkeen - ota ensimmäiset lenkit rauhallisesti, niin huomaat, että vanha kunto kyllä nousee pian pintaan! 

Juoksumotivaatiossa voi myös auttaa juoksuohjelmaan sitoutuminen ja valmentajan ohjein tehtävät harjoitukset. Juoksuklubin kursseilla saat valmentajasi suoraan kuulokkeisiin ohjeistamaan ja tsemppaamaan kohti tavoitetta - lähdetäänkö yhdessä lenkille?

Haluatko lisää motivoivia juttuja juoksusta? Tilaa Juoksuklubin uutiskirje!

Saat lisää juoksuun liittyviä vinkkejä ja artikkeleita sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa, kun tilaat Juoksuklubin uutiskirjeen. Tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit perua tilauksen milloin haluat.