Juoksijan paluu arkeen lomien jälkeen

Onko lomalla tullut lintsattua säännöllisistä liikuntaharrastuksista? Ei hätää, lomalla saakin vähän löysäillä, mutta nyt on aika aloittaa uudestaan! Mutta miten?


Aloita kevyesti

Loma-ajan lepäily ja kenties grilliruokien ja muiden herkkujen syönti ovat vieneet kehon tukkoon. Aloita siis lempeän kevyesti! Tauon jälkeen on aina hyvä idea lähteä ensin reippaalle kävelylenkille ja vasta sitten jatkaa treenejä juosten. Näin saat pikkuhiljaa aineenvaihdunnan taas liikkeelle ja hiusverisuoniston kuljettamaan happea lihaksille.


Ei välttämättä kannata jatkaa siitä mihin jäit

Tauon tai löysäilyn jälkeen ei kannata suoraan jatkaa siitä mihin jäit. Jos teet Juoksuklubin kurssia, voit ottaa ensin muutaman kertaustreenin ihan kurssin ensimmäisiltä viikoilta, jotta pääset vauhtiin. Unohda tässä kohtaa ennätystreenit vaan pyri saamaan takaisin rytmi, rutiini ja hyvä fiilis – silloin pääset aikanaan myös kohti ennätyksiä!

Nousujohteisuus tauon jälkeen

Ensimmäinen juoksutreenikin tauon jälkeen kannattaa olla kevyt ja lyhyehkö, jotta siitä jää hyvä fiilis ja mieli tekee lähteä joskus vielä uudestaankin;). Sitten kun teet ensimmäisiä tehotreenejä, saat ihan luvan kanssa aloittaa ne ensin hitaammilla vauhdeilla. Anna kropalle aikaa tottua kovempaan rasitukseen löysäilyn jälkeen!


Ota itsellesi tavoite!

Joskus löysäily voi jäädä päälle ja rutiineihin palaaminen on hankalaa. Voisiko jokin tavoite auttaa asiassa? Syksyllä on vielä paljon juoksutapahtumia, joihin voit ilmoittautua. Tai aloita uusi Juoksuklubin kurssi, jotta saat valmentajasi suoraan kuulokkeisiin ohjeistamaan ja tsemppaamaan kohti tavoitetta!

Haluatko lisää motivoivia juttuja juoksusta? Tilaa Juoksuklubin uutiskirje!

Saat lisää juoksuun liittyviä vinkkejä ja artikkeleita sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa, kun tilaat Juoksuklubin uutiskirjeen. Tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit perua tilauksen milloin haluat.