Nauti juoksusta - tee lenkistä päivän odotetuin hetki!

juoksuohjelma aloittelijalle
Osta Nauti juoksusta -kurssi tästä

Nauti juoksusta - paras juoksuvalmennus juoksun ilon löytymiseen, kehittymiseen ja säännöllisen juoksuharrastuksen ylläpitämiseen!

Juoksuklubin Nauti juoksusta on etänä toteutettava täyden palvelun juoksukoulu. Tämän juoksukurssin voit aloittaa milloin haluat ja tehdä harjoituksia silloin kun sinulle parhaiten sopii! Kurssin ohjeellinen kesto on 10 viikkoa, mutta nimensä mukaisesti kurssilla voit ottaa astetta rennommin ja tehdä harjoituksia omaan tahtiisi, sillä kaikki juoksuvalmennuksen materiaalit ja harjoitukset ovat vapaasti käytössäsi vuoden ostohetkestä. Voit tehdä harjoitukset joko selaimessa tai kätevästi omassa apissaan.

 

Kenelle Nauti juoksusta -kurssi sopii?

 • Olet käynyt Juoksuklubin kursseista vähintään Starttikurssin tai muuten jaksat juosta noin 30 minuutin lenkkejä ilman suurempia ongelmia.
 • Haluat ylläpitää juoksukuntoa ja säännöllistä juoksuharrastusta, mutta et välttämättä pidentää juoksumatkoja tai ottaa kovin kunnianhimoisia kisatavoitteita.
 • Sinulla on ehkä vahvakin juoksutausta, mutta juuri nyt et halua tiettyyn juoksukisaan tähtäävää tavoitteellista valmennusta, vaan ylläpitävän hyvän fiiliksen kurssin. Juoksuvauhdit saat määritellä oman kunnon mukaiseksi, joten kurssi sopii nopeammillekin juoksijoille.
 • Haluat, että lenkille lähtö on helppoa, eikä sinun tarvitse ennen lenkille lähtöä lukea ja opetella harjoituksen kulkua kirjallisista ohjeista. Kaikki ohjeet saat kuulokkeisiisi suoraan lenkille - tuntuu, kuin valmentaja todella olisi kanssasi lenkillä!
 • Haluat järkevästi ja kehittävästi rakennetun juoksuvalmennuksen - ohjelma on rento ja aikatauluiltaan joustava, mutta silti monipuolisesti suunniteltu niin, että lenkeillä kehität peruskestävyyttä ja vauhtikestävyyttä sekä lisäksi juoksutekniikkaa, vauhtiominaisuuksia ja ennen kaikkea hyvää fiilistä ja juoksun nautintoa.
 • Haluat kuulla podcast-lenkkien muodossa lisää juoksuharjoittelusta: vinkkejä varusteisiin ja lenkkareihin, palautumis- ja ravintovinkkejä ja muiden juoksijoiden kiehtovia tarinoita.


Missä ja milloin?
Tämä juoksuohjelma toteutetaan etänä: juoksuharjoitukset ovat audiotreenejä, joissa valmentaja hyppää suoraan kuulokkeisiisi siellä ja silloin kun sinulle parhaiten sopii! Juoksutreenin tekeminen on yhtä helppoa kuin podcastin kuuntelu: samalla kun harjoittelet, saat äänimuodossa yksityiskohtaiset ohjeet harjoituksen kulkuun sekä tekniikkaohjeita. Ohjeiden lomassa kuunnellaan musiikkia, ja valmentaja kertoo ja jakaa vinkkejä kaikkeen juoksuharjoitteluun liittyen. Juoksuklubin Nauti juoksusta -kurssi on täyden palvelun juoksukoulu, mikä tarkoittaa, että juoksuharjoitusten lisäksi valmennuskurssiin kuuluu kaikki juoksijan tärkeimmät oheisharjoitukset eli juoksijan kehonhuolto ja lihaskuntoharjoittelua täyspitkinä treenivideoina.

Miten?
Tässä juoksukoulussa juoksuharjoittelua ei tehdä veren maku suussa, vaan juoksun ilon kautta ja juoksun nautintoa etsien. Teemme kurssilla monipuolisia ja kehittäviä juoksuharjoituksia, jotka sisältävät niin matalatehoista peruskestävyysharjoittelua kuin sykettä nostavia intervalliosuuksiakin. Yli puolen tunnin lenkeillä saat aina mahdollisuuden ottaa kävelyosuuksia mukaan, jolloin juoksuosuudet ovat 5-20 minuutin pituisia, mutta halutessasi voit juosta nämä lenkit myös kokonaan. Juoksuharjoituksiin kuuluu myös tekniikkaharjoituksia, intervalleja ja muita monipuolisen juoksuharjoittelun tärkeitä harjoituksia. Tärkeää tällä kurssilla on, että voit sovittaa jokaisen harjoituksen omaan vauhtiisi ja myös päivän vireeseen sopivaksi ilman suorituspaineita tai vaatimuksia. Nauti juoksusta -kurssin lenkeille on aina kiva lähteä! Juoksuharjoitusten tueksi saat videomuotoisia juoksijan kehonhuoltotreenejä sekä juoksun taloudellisuutta parantaviin lihaskuntoharjoituksia. Juoksuvalmennuksen on suunnitellut juoksuvalmentaja Saija Huhtiniemi, joka kulkee kurssilla kanssasi koko matkan! Voit lukea lisää Saijasta täältä.

Mitä juoksun verkkovalmennus sisältää? 

 • 30 erilaista juoksutreeniä kuunneltavina audio- ja podcasttreeneinä*. Harjoitusten pituudet vaihtelevat 30-60 min välillä (ensimmäinen lenkki on 20 min aloituslenkki, sen jälkeen jokaiseen treeniviikkoon kuuluu lyhyempiä ja pidempiä lenkkejä 30-60 min väliltä). Jos pisimmät lenkit tuntuvat raskailta, saat yli puolen tunnin lenkeillä muutaman ehdotuksen, jolloin voit halutessasi kävellä muutaman minuutin juoksuosuuksien välissä.
 • Tällä kurssilla etenemistahti ja suorittaminen ei ole tärkeää, joten emme halua päättää puolestasi, kuinka usein lenkille pitää lähteä. Jos käyt lenkillä esim. kolme kertaa viikossa, kestää kurssi 10 viikkoa, tai jos käyt lenkillä kaksi kertaa viikossa, kestää kurssi 15 viikkoa. Kaikki kurssin materiaalit ovat vapaasti käytössäsi vuoden ostopäivästä.
 • Juoksuvalmennukseen kuuluu Podcast-treenejä sekä Audiotreenejä (ks. sanaselitykset alempana)
 • Juoksijan lihaskuntoa vahvistavat videotreenit: kaksi erilaista ohjelmaa. Treenit toteutetaan ohjattuina, täyspitkinä treenivideoina, joiden kesto on 15 min.
 • Juoksijan kehonhuoltoon keskittyvät videotreenit: kaksi erilaista ohjelmaa. Treenit toteutetaan ohjattuina, täyspitkinä treenivideoina, joiden kesto on 17 min ja 26 min.
 • Lyhyt keskivartaloa vahvistava coretreeni (6 min), joka sopii hyvin tehtäväksi 30 minuutin lenkin tai jonkun muun juoksulenkin perään. 

 

​*Sanaselitykset:
 • Podcasttreeni = Podcast-treeni on ohjattu harjoitus, joka alkaa heti, kun olet valmiina harjoitukseen lenkkarit jalassa ja kuulokkeet korvissasi. Valmentaja ohjeistaa sinua musiikin mukana koko harjoituksen alusta loppuun. Ohjeiden lisäksi valmentaja juttelee koko harjoituksen läpi podcast-tyyliin, eli treenin aikana käydään läpi erilaisia juoksuun liittyviä teemoja, treenitietoa, tekniikkaohjeita ja käytännön vinkkejä.
 • Audiotreeni = kuin Podcast-treeni mutta ilman keskustelua. Valmentaja ohjeistaa sinua treenin alusta loppuun kuten podcasttreenissäkin, mutta juoksuaiheisen keskustelun sijaan kuunnellaan enemmän musiikkia.
 • Videotreeni = kehonhuoltoon keskittyvät ja juoksijan lihaskuntoa edistävät oheisharjoitukset ovat videoharjoituksia, joiden mukana pystyt pitämään huolta myös palautumisesta ja lihaskunnon kehittymisestä!

 

Osta nauti juoksusta -kurssi tästä

Miltä kurssi näyttää nettialustalla?
Voit tehdä kurssia joko selaimen kautta tai omassa sovelluksessaan. Kurkkaa tästä, miltä Nauti juoksusta -kurssin ensimmäinen viikko näyttää selainnäkymässä ja sovelluksessa. Kuten kuvasta näet, kurssin harjoitukset on jaettu kurssialustalla viikkojen mukaan, mutta näitä voit luonnollisesti soveltaa omaan aikatauluun sopivaksi ja tehdä kurssin halutessasi ihan omassa tahdissasi!

juoksuohjelma aloittelijalle

Mitä kurssi maksaa?
Juoksuklubin Nauti juoksusta -kurssi maksaa 79€. Hintaan kuuluu kaikki audiotreenit, videotreenit sekä valmentajan tuki kurssin aikana, eli kun valmennukseen sisältyy yhteensä 37 erilaista treeniä, maksat yhdestä treenistä hieman yli 2 euroa. Mikä voisikaan olla parempi sijoitus omaan hyvinvointiisi ja omaan kuntoosi? Jos kaikesta huolimatta et ole kurssiin tyytyväinen, sinulla on 14 päivän täysi tyytyväisyystakuu!

 

Miten voin ostaa juoksuvalmennuksen?

Olemme uudistaneet verkkokauppakassaamme, ja voit nyt suoraan samalla kassalla maksaa kaikilla maksutavoilla: Pankkimaksut, korttimaksut, mobiilimaksut, liikuntaedut ja lasku. Klikkaa siis tältä sivulta nappia "Osta kurssi tästä" ja kaikki maksutavat ovat käytettävissäsi. Jos haluat maksaa osittain liikuntaeduill ja osittain toisella maksutavalla tai jos haluat maksaa paperisilla Smartum-seteleillä, ota yhteyttä: [email protected]

 

Voinko ostaa valmennuksen lahjaksi?

Kurssin voi ostaa myös lahjaksi. Ota yhteyttä [email protected] jos haluat ostaa kurssille lahjakortin!

 

​Jäikö vielä kysyttävää? Ota yhteyttä: [email protected]

Osta Nauti juoksusta -kurssi tästä

Mitä mieltä asiakkamme ovat?

Anita

Kiitos Saija Nauti juoksusta -kurssista! Oli sen viimeinen lenkki tänään. Tosi kiva ja rento kurssi, jossa kuitenkin ihan "kunnollisia" treenejä. Oon tehnyt treenejä soveltaen 2-3 viikossa, kurssi on sopinut erittäin hyvin kiireiseen ja hieman sekavaan alkusyksyyn ja tuonut tosi paljon iloa ja hyvää mieltä :) Erityisesti jäi mieleen alamäkijuoksutreeni (niin hauskaa!) ja nolot jutut -kysymykset. Ja kumma kyllä, vaikka tässä ei mitään mitattavaa tavoitetta ollutkaan, on juoksuvauhtini kurssin myotä parantunut kuin vahingossa (puoli minuuttia kilometrivauhdista pudonnut pois kun meen sellaista mukavaa pk-tahtia), ihan kiva sekin huomata vaikka mittaaminen ei mulla tässä hommassa mitenkään keskiössä.

juoksuohjelma aloittelijalle

Juoksuvalmentaja Saija Huhtiniemi mukanasi lenkeillä kuulokkeissa!

Moikka! Olen kaikkien juoksuklubilaisten oma juoksuvalmentaja Saija. Mottonani on, että jokainen voi löytää ja säilyttää juoksun ilon, kunhan harjoittelun tekee oikein. Juoksukunnon kehitys ei perustu siihen, että juokset jokaisen lenkin verenmaku suussa, vaan siihen, että maltat tehdä riittävästi kevyttehoisia ja helppoja lenkkejä, ja niiden vastapainoksi välillä myös sykettä nostattavia harjoituksia esimerkiksi intervallien muodossa. Vaihtelevat harjoitukset ovat paitsi kehittäviä niin myös mielekkäitä ja motivoivia, mikä onkin paras tapa tehdä juoksuharrastuksesta pysyvä osa elämää!

Olen valmentanut audiotreenieni kautta jo tuhansia juoksijoita aloittelijoista maratoonareihin, ja kuunneltavat juoksuharjoitukset ovatkin osoittautuneet erittäin helpoksi, käteväksi ja tehokkaaksi tavaksi harjoitella. Ole siis rohkea ja hyppää mukaan valmennukseen, niin lupaan tukea sinua koko matkan ja jokaisella lenkillä! Varoituksena kuitenkin sanottakoon, että riskinä tälle kurssille osallistumisessa on juoksukärpäsen purema, jonka vuoksi juoksulenkistä tulee päiväsi kohokohta ja suorastaan odotat seuraavaa lenkkipäivää. Jos haluat lukea lisää minusta, lue valmentajaesittely täältä.

Terveisin, Saija Juoksuklubista.

Osta Nauti juoksusta -kurssi tästä