Juoksu- ja pilatesleiri

Tampere 24.-26.5.2024

Tule mukaan viettämään ihanaa kevätviikonloppua Tampereelle! Ohjelmaan kuuluu monipuolista liikuntaa juoksutekniikasta pilatekseen, mukavaa oheisohjelmaa urbaanissa ympäristössä ja tietysti hyvää ruokaa ja yhdessäoloa!

Tervetuloa viettämään viikonloppua juoksun, pilateksen, toiminnallisen lihaskuntoharjoittelun ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa!

 

Missä ja milloin?

Kevään juoksu- ja pilatesleiri järjestetään 24.-26.5.2024 Tampereella. Majoitumme Scandic Hämeenpuistossa, teemme pilatesharjoituksia hotellia vastapäätä sijaitsevalla Aina on pilateksen pilatesstudiolla kauniissa vanhassa Klingendahlin tehdaskiinteistössä, juoksemme Pyhäjärven maisemissa, harjoittelemme juoksutekniikkaa ja teemme toiminnallisen lihaskunto- ja porrasharjoituksen Pyynikillä. Monipuolinen leiriohjelma ja helposti saavutettava sijainti Tampereen keskustassa mahdollistavat helpon irtioton arjesta!

Kenelle?

Leiri sopii hyvin eri tasoisilla kuntoilijoille, koska osa harjoituksista tehdään tasoryhmissä, jolloin erityisesti juoksuharjoituksissa jokainen voi juosta omalla tasollaan. Kevyemmän tason ryhmän lenkillä riittää, että jaksat juosta noin 5 km lenkin rauhallisella vauhdilla ja tarvittaessa useammallakin kävelypätkällä lenkin välissä. Kovemman tason ryhmän lenkillä juostaan noin 10 km lenkki noin 7-7:30 min/km vauhdilla. Kyselemme lenkin pituustoiveita ilmoittautumisen yhteydessä, ja suunnittelemme lenkit mahdollisuuksien mukaan toiveiden mukaan - Saija jaksaa kyllä juoksuttaa pidemmänkin lenkin jos halukkaita riittää;). 

Kenen kanssa?

Leirin järjestää Juoksuklubi yhteistyössä Aina on pilateksen kanssa. Leirin valmentajina ja ohjaajina toimivat Juoksuklubin valmentaja Saija Huhtiniemi sekä Aina on Pilates -studion Minna Kurjenmäki. Saija ja Minna järjestivät yhdessä myös viime kesän leirin Turun Ruissalossa, josta saimme paljon positiivista palautetta. Voit tulla leirille yksin tai kaverin/kaverien kanssa. Voit majoittua valintasi mukaan 1 tai 2 hengen huoneessa, ja yhteinen ohjelma mahdollistaa yhteisöllisen tunnelman, vaikket tuntisikaan ketään reissuun lähtiessäsi!

Miten leirille pääsee?

Leirin tukikohtana sijaitseva Scandic Hämeenpuisto sijaitsee Tampereen keskustassa osoitteessa Hämeenpuisto 47. Leirille on helppo tulla niin junalla, bussilla kuin autollakin. Hotellilla on oma parkkihalli (pysäköintimaksu ei sisälly leirihintaan).

 

Juoksu- ja pilatesleirin ohjelma

 

Perjantai

Leiri alkaa pe klo 17.00, mutta hotelliin voi sisäänkirjautua omaan tahtiin milloin tahansa klo 15 alkaen. Perjantai-illan ohjelmaan kuuluu pilatesharjoitus (pilatesstudiolla hotellia vastapäätä) sekä juoksutekniikkaharjoitus. Harjoitusten jälkeen syömme yhdessä kotiruokatyylisen buffet-illallisen hotellilla.

Lauantai

Hotelliaamupalan jälkeen aloitamme aamun hyvinvointiaiheisella luennolla pilatesstudiolla. Sen jälkeen toinen ryhmä lähtee juoksulenkille ja toinen ryhmä tekee pitkän pilatesharjoituksen (90 min). Treenien jälkeen syömme piknik-lounaan ulkona (tai huonolla säällä sisällä) ja tutustumme samalla leirikavereihin. Lounaan ja ruokalevon jälkeen teemme retken läheiseen Intersport Koskikeskukseen, jossa meille on luvassa kenkä- ja juoksuvaruste-esittelyä, alennuksia ja askelanalyysejä apuna sopivan juoksukengän valintaan. Iltapäivän treeneissä aamupäivän ryhmät vaihtavat paikkaa, eli toinen ryhmä tekee pitkän pilatesharjoituksen ja toinen ryhmä lenkin Pyhäjärven rantamaisemissa. Päivälliseksi syömme kotiruokatyylisen buffet-aterian hotellilla.

Sunnuntai

Aamupäivän ohjelmassa on toiminnallinen lihaskunto- ja porrastreeni Pyynikillä ja treenin päätteeksi lyhyt fasciaharjoitus ulkona. Treenin jälkeen syödään vielä yhteinen lounas, jonka jälkeen leiri päättyy ja kotimatka voi alkaa noin klo 13.

Huom! Ohjelman harjoituksiin ei ole osallistumispakkoa, joten jos ohjelma tuntuu liian täydeltä ja haluat keskittyä rentoutumiseen väljemmällä aikataululla, voit jättää välistä haluamasi treenit.

Juoksuleirin hinnat: 

 

 Majoitus 2 hh huoneessa: 379€/hlö
Majoitus 1 hh huoneessa: 484€/hlö
Leiri ilman majoitusta: 234€/hlö

 

Hintaan kuuluu kaikki ohjelma sekä täyshoito eli majoitus pe-su, kaikki ohjelmassa mainittu ohjattu ohjelma sekä viikonloppun kaikki ateriat: pe illallinen, la aamupala, la lounas, la illallinen, su aamupala ja su lounas. Leirille voi myös osallistua ilman majoitusta, ja silloin hintaan kuuluu muuten kaikki samat paitsi majoitus ja aamupalat.

Peruutus- ja maksuehdot: Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla 100€ varausmaksu, jota ei palauteta peruutuksen sattuessa. Varausmaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä, ja sen voi maksaa liikuntaeduilla (Epassi, Smartum, Edenred) tai muilla verkkokaupan maksutavoilla. Loppuosa leirimaksusta maksetaan 6 vk ennen leirin alkua, maksuohjeet loppuosan maksamiseen lähetetään ilmoittautuneille maaliskuussa.

Huom! Leiriläiset eivät ole vakuutettuja järjestäjän puolesta.

  

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake ao. linkistä. Saat ilmoittautumisvahvistuksen viimeistään parin päivän sisällä ilmoittautumisesta. Ilmoittautumisvahvistuksen mukana saat myös maksuohjeet varausmaksun maksamiseen.

  

Jäikö kysyttävää? Sivun alareunasta löydät vastauksia muutamiin kysymyksiin, mutta jos niidenkin jälkeen jokin asia mietityttää, ota yhteyttä Saijaan: [email protected].

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Valmentajien esittely

Saija Huhtiniemi toiminut liikunnanohjaajana ja juoksuvalmentajana yli 10 vuoden ajan ja hän on myös koulutukseltaan ammattivalmentaja ja Personal Trainer. Tämäkin kuva on otettu Ruissalossa, joka on Saijan rakkain juoksupaikka. Kohta se saattaa olla sellainen myös sinulle! Lisää Saijasta voit lukea täältä täältä.

Minna Kurjenmäki on pilatesohjaaja ja Aina on Pilates -pilatesstudion yrittäjä. Juoksu on Minnan rakkain oma harrastus, ja kiinnostus pilatekseenkin on alunperin lähtenyt siitä, että hän halusi jaksaa ylläpitää hyvää juoksuasentoa pitkilläkin lenkeillä ja juosta vammattomia juoksukilometrejä toivottavasti vielä vuosikymmenienkin päästä. Juoksuklubin kurssitarjonnasta löytyy Minnan ohjaamat Juoksijan pilates -kurssit.

Palautteita aiempien vuosien Juoksuklubin leireiltä

Ohjaajat olitte aivan ihania ja todella hyvin suunniteltu kokonaisuus! Haluan tulla uudestaan!

Minnan pilatesta toivon seuraavallekin leirille, se oli aivan ihanaa! Kiitos vielä teille molemmille ihanasta viikonlopusta :)

Kaikki leirillä oli niin hyvin suunniteltua ja sujuvaa. Kaikesta näki, että meidän leiriläisten todella halutaan viihtyvän - ja niinhän me viihdyttiinkin!

Kysymyksiä ja vastauksia juoksuleiristä

 

Mistä tiedän, jaksanko mukana lenkeillä?

Jatkat leirin harjoituksissa mukana, jos jaksat juosta hyvin rauhallisella vauhdilla (noin 8min/km) 5 km lenkin, jonka aikana tarvittaessa otetaan useampi parin minuutin kävelypätkä. Leirin juoksuharjoitukset juostaan tasoryhmissä, jolloin harjoitukset sopivat myös kokeneemmalle juoksijalle, mutta kovempitasoisessakin ryhmässä pidetään vauhti suhteellisen rauhallisena (noin 7 min/km). Pilatesharjoitukset ja toiminnallisen lihaskunto- ja porrasharjoitus sopii kaikentasoisille, sillä jokainen voi tehdä omaan tahtiin ja omalla tasollaan.

Minulla on erikoisruokavalio tai muuten ruuat mietityttää.

Leirin neljästä lämpimästä ruuasta kolme syödään hotellilla, jossa meille on katettuna kotiruokatyylinen buffet, jossa on aina tarjolla kaksi pääruokavaihtoehtoa sekä salaattipöytä. Lauantain lounas on piknik-tyylinen ruoka, joka myös toimii buffet-tyylillä. Kaikki ennakkoon ilmoitetut erityisruokavaliot otetaan huomioon. Jos sinulla on kysymyksiä ruuista, ota yhteyttä: [email protected].

Minulla ei ole kaveria jonka kanssa lähteä, uskallanko lähteä yksin?

Tietysti uskallat! Yhteinen ohjelma tehdään kaikki yhdessä ja samanhenkisestä porukasta löytyy ihan varmasti seuraa kaikille. Jos ilmoittaudut kaverin kanssa, pääsette luonnollisesti samaan huoneeseen. Jos taas ilmoittaudut yksin, voit varata itsellesi yhden hengen huoneen.

Mitä teen jos en jaksa/ehdi/halua osallistua kaikkeen ohjelmaan?

Leirillä on ohjelmaa paljon, vaikka myös rentoutumiselle ja levolle on jätetty aikaa. Jos haluat enemmän omaa aikaa, voit jättää haluamasi osat/treenit ohjelmasta väliin (tämä ei ikävä kyllä silti vaikuta hintaan). Tarkempi leiriohjelma kellonaikoineen lähetetään ilmoittautuneille lähempänä leirin alkua.