Nuorten maratonin audiotreenit

 
Nuorten maraton lähestyy, on aika lähteä lenkille! Tältä sivulta löydät kolme audiotreeniä, jotka voit kuunnella lenkillä. Lenkit sisältävät musiikkia ja valmentajan ohjeet ja tsempit lenkin alusta loppuun! Tarvitset vain lenkkarit jalkaan, kuulokkeet korviin ja eteesi tien jota juosta!

1. lenkki

Sinä jaksat! Peruskestävyys kaiken perustana

Tällä lenkillä juostaan ja kävellään vuorotellen musiikin mukaan eli noin 3 minuutin kappaleiden rytmissä. Lenkillä keskitytään peruskestävyyden kehittämiseen, eli juoksuvauhti pidetään rauhallisena. Lenkin kesto 30 min.

Sinä jaksat! Peruskestävyys kaiken perustana
1. lenkki
30:01
 

2. lenkki

Sinä osaat! Juoksutekniikka kuntoon

Tällä lenkillä harjoitellaan hyvää juoksutekniikkaa ja tehdään lyhyitä ja hauskoja spurtteja. Lenkin kesto 30 min.

Sinä osaat! Juoksutekniikka kuntoon
2. lenkki
30:01
 

3. lenkki

Olet nopea! Intervalliharjoituksesta lisää tehoa ja vauhtia

Tällä lenkillä juostaan aluksi juoksupätkiä rauhallisella vauhdilla (1 min, 2 min ja 3 min) ja niiden välissä kävellään. Sen jälkeen tehdään intervalliharjoitus, jossa juostaan ensin reipasta vauhtia 3x1min ja sitten 3x30sek. Intervallien välissä palautellaan kävellen. Lenkin kesto 30 min.

Olet nopea! Intervalliharjoituksesta lisää tehoa ja vauhtia
3. lenkki
30:01
 

Ohjeita opettajalle

-Harjoitukset ovat audiotreenejä, jotka kuunnellaan samalla kun ollaan lenkillä: koko harjoitus verryttelyineen ja kaikkine ohjeineen tulevat audion mukana, taustamusiikin säestämänä

-Audiotreenien kuuntelemiseen oppilas tarvitsee nettiyhteydellä varustetun älypuhelimen ja siihen sopivat kuulokkeet

-Audiotreeneissä käydään läpi juoksutekniikkaa, juostaan intervalleja ja annetaan vinkkejä juoksuharjoitteluun ja tsempataan jokaista löytämään liikunnan ilo ja tekemään oma parhaansa. Jokaisella lenkillä kävellään ja juostaan vuorotellen, eli lenkillä pärjäävät mukana kaikenkuntoiset. Eri kuntoiset oppilaat voivat tehdä lenkistä itselleen sopivan tasoisen juoksemalla itselle sopivaa vauhtia, ja siksi olisikin siis hyvä, että jokainen oppilas voisi edetä lenkillä omaan tahtiinsa ja omalla vauhdillaan.

-Jokaisen audiotreenin pituus on 30 min. Lenkin pituus vaihtelee siis jokaisen oppilaan juoksuvauhdin mukaan.

-Audiotreenit voi tehdä missä tahansa missä voi juosta: kuntoradalla, yleisuheilukentän juoksuradalla, pyörätiellä, metsäpolulla tai miksei vaikka juoksumatolla. Voit tarvittaessa myös ohjeistaa oppilaita etenemään 15 min yhteen suuntaan ja kääntymään 15 minuutin kohdalla takaisinpäin (audiossa kerrotaan kun ollaan puolivälissä), näin oppilaat ovat puolen tunnin lenkin päätteeksi suunnilleen samassa paikassa.

-Harjoitukset on suunniteltu tehtäväksi järjestyksessä, mutta tarvittaessa järjestystä voi vaihtaakin. Jokaisen harjoituksen voi tehdä kerran tai halutessaan vaikka useammankin kerran.

-Audiotreenien tekemistä varten ei tarvitse kirjautua tai antaa omia tietojaan mihinkään.

-Nuorten maratonille valmistavat audiotreenit on tehnyt Keski-Suomen liikunnan/Nuorten maratonin tilaamana Juoksuklubin valmentaja Saija Huhtiniemi, jonka taustasta voit lukea lisää täältä.

-Palauteet ja kysymykset audiotreeneistä: [email protected]