Varaa kalenteriin kesän kohokohta - Juoksuleiri Ruissalossa!

Toiveisiin on vastattu - Juoksuklubi järjestää kesällä 2023 hyvän mielen juoksuleirin Suomen kauneimpien tammimetsien saarella, Ruissalossa! 

Huom! Ilmoittautumisaika on päättynyt, voit kysyä jälki-ilmoittautumispaikkoja Saijalta: [email protected].

Tervetuloa Turun Ruissaloon viettämään viikonloppua 16.-18.6.2023 juoksun, pilateksen ja kehonhuollon, kylpyläloman sekä herkullisen ruuan merkeissä!

 

Missä ja milloin?

Kesän 2023 juoksuleiri järjestetään 16.-18.6. Leirin tukikohtana on Ruissalon kylpylä. Ruissalon maisemat tarjoavat juoksulenkkien maisemiksi Suomen laajimmat tammimetsät, 1800-luvun hurmaavat pitsihuvilat, merimaisemat ja ihastuttavat metsäpolut. Ruissalon kylpylä taas tarjoaa puitteet hotellitasoiseen majoittumiseen, rentoutumiseen, herkutteluun ja kylpylälomailuun. Viikonlopun aikana juoksutreenit tehdään ulkona Ruissalon teillä ja poluilla, ja pilates- ja kehonhuoltoharjoitukset tehdään Ruissalon kylpylän salissa.

Kenelle?

Juoksuleiri ei ole suunnattu huippujuoksijoille vaan "ihan tavallisille" kuntojuoksijoille. Jos jaksat juosta noin 6 km suunnilleen vauhdilla 7:30min/km, jaksat mukana leirin juoksuharjoituksissa. Monissa harjoituksissa, esim. lauantain intervalliharjoituksessa, oman vauhdin voi valita itse oman tason mukaan, joten juosta saa halutessaan myös kovempaa. Sunnuntaina taas voit räätälöitä lenkin itsellesi sopivaksi valitsemalla joko lyhyemmän (6km) tai pidemmän lenkin (12km). Pilatesharjoitukset sopivat tasoltaan kaikille, sekä aiemmin pilatesta harrastaneille että kankeille ensikertalaisille.

Kenen kanssa?

Leirin järjestää Juoksuklubi ja sen vastuuhenkilönä toimii Juoksuklubin valmentaja Saija Huhtiniemi. Saija on kokenut juoksuleirien ja muiden tapahtumien järjestäjä. Ruissalo valikoitui leiripaikaksi siksi, että se on Saijan lempilenkkipaikka, ja Saija tuntee Ruissalon tiet ja polut kuin omat taskunsa. Pilatestuntien ohjauksesta vastaa Aina on pilates -pilatesstudion ohjaaja Minna Kurjenmäki, joka on tuttu mm. Juoksuklubin pilateskursseilta.

Miten Ruissaloon pääsee?

Ruissalon kylpylä sijaitsee Turussa, Ruissalon saaressa. Kylpylälle on matkaa Turun keskustasta noin 10 km ja perille asti voi ajaa autolla. Myös julkisilla pääsee perille asti. Junalla Turkuun pääsee joko päärautatieasemalle (Tampereen suunnasta tulevat junat) tai Kupittaan asemalle (Helsingin suunnasta tulevat junat). Turun keskustasta Ruissalon kylpylälle pääsee paikallisbussilla nro 8. Sopivaa reittiä voit hakea Turun paikallisliikenteen reittioppaasta tai kysellä Saijalta.

Ruissalon juoksuleirin ohjelma

 

Perjantai

Leirin yhteinen ohjelma alkaa pe klo 17.30, mutta Ruissalon kylpylän huoneet saa käyttöön klo 15 alkaen, joten halutessasi voit saapua aiemminkin. Illan ohjelmassa on pilatestunti sekä opastettu kävely Saaronniemen kärkeen, jossa ihastelemme merimaisemia ja kuulemme Turku-oppaan kertomana saaren kiehtovasta historiasta ja nykypäivästä. Kävelyn ja pilateksen jälkeen nautimme salaatti-illallisen Ruissalon kylpylän ravintolassa.

Lauantai

Aamupäivän ohjelmassa on pilatesharjoitus sekä intervallityyppinen juoksuharjoitus. Suihkun jälkeen herkutellaan lounaalla lohikeittoa ja lounaan jälkeen pidetään ohjelmasta tauko ruokalevon merkeissä. Iltapäivän ohjelmaan kuuluu lempeä pilates&fascia-liikkuvuusharjoitus sekä lihaskuntopainotteinen toiminnallinen harjoitus. Päivän treenien jälkeen rentoudutaan kylpylässä ja syödään yhteinen illallinen (illallisruokasi voit valita ilmoittautumisen yhteydessä).

Sunnuntai

Sunnuntaina juoksemme peräkkäin kaksi noin 6 kilometrin lenkkiä, joista voit tulla mukaan toiselle tai molemmille. Ensimmäinen lenkki "Ruisrockia ja hurmaavia pitsihuviloita" kiertää Ruisrock-alueen ja Kansanpuiston läpi sekä 1800-luvun pitsihuviloiden ohi osittain merenrantaa pitkin. Lenkkireitti on suhteellisen tasainen ja yhdistelmä hiekkatietä ja asfalttia. Toinen lenkki "Kuuvanniemen metsäpolut ja merimaisemat" lähtee ensimmäisen lenkin jälkeen ja suuntautuu metsäpoluille, jotka johdattelevat merenrantaan yhdelle Ruissalon kauneimmista maisemapaikoista. Toisen lenkin reitti kulkee suurimmaksi osaksi metsäpoluilla, joissa on kiviä, juurakoita ja vähän pitkospuitakin, mutta ei kovin suuria mäkiä. Lenkkien jälkeen käydään pesulla ja syödään Ruissalon kylpylän herkullinen brunssi, jonka jälkeen alkaakin kotimatka. Leirin päättymisaika riippuu siitä, juoksetko lyhyemmän vai pidemmän lenkin ja kauanko viihdyt lenkin jälkeen kylpylässä ja sen jälkeen brunssilla. Näistä riippuen kotimatka pääsee alkamaan noin klo 13-15 välillä.

Huom! Ohjelman harjoituksiin ei ole osallistumispakkoa, joten jos ohjelma tuntuu liian täydeltä ja haluat keskittyä rentoutumiseen väljemmällä aikataululla, voit jättää välistä haluamasi treenit.

Juoksuleirin hinnat: 

 

Majoitus 2 hh huoneessa: 350€ /hlö
Majoitus 1hh huoneessa: 440€/hlö

Majoittuvien osallistujien hintaan kuuluu kaikki ohjelma sekä täyshoito eli majoitus pe-su, kylpylän rajoitukseton käyttö sekä viikonloppun kaikki ateriat: pe illallinen, la aamupala, la lounas ja päiväkahvit, la illallinen, su aamupala ja su brunssi.

 

Ilman majoitusta pe-su 230€/hlö
Ilman majoitusta la-su 200€/hlö
Ilman majoitusta pe 40€/hlö
Ilman majoitusta la 140€/hlö
Ilman majoitusta su 60€/hlö

Ei-majoittuvien osallistujien hintaan ei kuulu majoitus eikä aamupala. Muuten hintaan kuuluu kaikki samat ohjelmat ja ateriat kuin majoittuvillakin osallistujilla.

 

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake ao. linkistä. Saat ilmoittautumisvahvistuksen viimeistään parin päivän sisällä ilmoittautumisesta. Ilmoittautumisvahvistuksen mukana saat myös maksuohjeet.

Ilmoittautumisaika on päättynyt. Voit kysellä jälki-ilmoittautumispaikkoja Saijalta: [email protected].

 

Jäikö kysyttävää? Sivun alareunasta löydät vastauksia muutamiin kysymyksiin, mutta jos niidenkin jälkeen jokin asia mietityttää, ota yhteyttä Saijaan: [email protected].

 

Valmentajien esittely

Saija Huhtiniemi toiminut liikunnanohjaajana ja juoksuvalmentajana yli 10 vuoden ajan ja hän on myös koulutukseltaan ammattivalmentaja ja Personal Trainer. Tämäkin kuva on otettu Ruissalossa, joka on Saijan rakkain juoksupaikka. Kohta se saattaa olla sellainen myös sinulle! Lisää Saijasta voit lukea täältä täältä.

Minna Kurjenmäki on pilatesohjaaja ja Aina on Pilates -pilatesstudion yrittäjä. Juoksu on Minnan rakkain oma harrastus, ja kiinnostus pilatekseenkin on alunperin lähtenyt siitä, että hän halusi jaksaa ylläpitää hyvää juoksuasentoa pitkilläkin lenkeillä ja juosta vammattomia juoksukilometrejä toivottavasti vielä vuosikymmenienkin päästä. Juoksuklubin kurssitarjonnasta löytyy Minnan ohjaamat Juoksijan pilates -kurssit.

Fiiliksiä Ruissalosta

Kaikki tämän sivun kuvat ovat reiteiltä, jotka juostaan myös kesän juoksuleirillä! Fiilistele jo ennakkoon kuvien kautta kesää, Ruissaloa ja unohtumattomia juoksuhetkiä!

Kysymyksiä ja vastauksia juoksuleiristä

 

Minulla on erikoisruokavalio tai muuten ruuat mietityttää.

Osa ruokailuista toteutetaan buffet-tyylillä ja osa ruuista tulee valmiina annoksina. Valmiina annoksina tuleviin ruokiin on muutama vaihtoehto, joista saat valita. Erityisruokavaliot onnistuvat, joten jos vaihtoehdoista ei löydy omaan ruokavalioosi sopivaa, voit ilmoittaa siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Jos sinulla on kysymyksiä ruuista, ota yhteyttä Saijaan: [email protected].

Minulla ei ole kaveria jonka kanssa lähteä, uskallanko lähteä yksin?

Tietysti uskallat! Yhteinen ohjelma tehdään kaikki yhdessä ja samanhenkisestä porukasta löytyy ihan varmasti seuraa kaikille. Jos haluat majoittua kahden hengen huoneessa sinulla pitäisi olla huonekaveri tiedossa ilmoittautumisen yhteydessä, mutta jos olet juoksuklubilainen, voit toki kysellä huonekaveria myös Juoksuklubin kurssien suljetuissa FB-ryhmissä.

Mitä teen jos en jaksa/ehdi/halua osallistua kaikkeen ohjelmaan?

Leirillä on ohjelmaa paljon, vaikka myös rentoutumiselle ja levolle on jätetty aikaa. Jos haluat enemmän omaa aikaa, voit jättää haluamasi osat/treenit ohjelmasta väliin (tämä ei ikävä kyllä silti vaikuta hintaan).